Sovmorgon

Sovmorgon idag eftersom första lektionen blev inställd, och så vaknar jag sju och kan inte somna om. Suck. Idag är det ju Valborg hemma har jag förstått så - Trevlig Valborg på er alla (säger man så?)!
Ska träffa min grupp som jag ska ha sista talet med nästa vecka senare idag. Det här med grupparbeten är vi ju ganska duktiga på i Sverige men här är de sämre än sämst på det så jag ser knappast fram emot det. Oh well, what to do.

Världens bästa nyhet. Sex and the City-filmen kommer att ha New York-premiär den 27e maj vid Radio City Music Hall. Då är jag i New York. Tror ni att jag kommer stå där  i närheten och lukta på stjärnglansen och önska att jag var en stjärna på röda mattan eller? Ja.

Ciao!

Ps. Min vän är ute i det fria igen. Yey! Puss på dig ♥ Ds.

En helt vanlig tisdag

Tänker inte tråka ut er med någon längre utläggning av dagen, den har varit ganska intetsägande men lämnar väl ändå en kort rapport (så i alla fall mamma och pappa vet vad jag gör). I den ordning som följer: föreläsning, träning, lunch vid poolen, plugg, lektion och kaffeplugg på Starbucks. Fick tillbaka förra veckans italienskaprov - 83 av 100 och ett B igen, antar att jag är ett typiskt B i italienska vilket jag ändå är nöjd med.

Nu ska jag iväg på sushimiddag med Katie och Dominique, i alla fall ett trevligt avslut på dagen!
Ciao!

Ps. Darling, 15 dagar kvar i min tidräkning men bara 14 när du vaknar. Längtar så. Ds.

Hot hot hot

390770-595

Satan i gatan vad det fortsätter vara varmt. Har letat skugga överallt idag, solen gör en så sömnig och man vill ju inte somna på lektionerna (eller ja, vill vill man ju men man bör inte). Men nu ska vi inte klaga, det kommer jag säkert göra så det blir över när jag kommer tillbaka till den underbara svenska sommaren som infaller varje år och som alltid har en tendens att regna bort trots att vi bara vill ha sol sol.

Idag har det bara inte varit min dag. Men jag har bara mig själv att skylla, jag har alldeles för höga förväntningar på mig själv. Jag blir besviken när jag missar två ynka poäng på en läxa, för f-n Frida, give it a break. Men min kille tycker jag är så duktig, han säger det varje dag och det värmer. Nu är det bara 16 dagar kvar, jag räknar varje dag. ♥ Italienska-cultura-quizzet gick bra iaf tror jag (men låt os ej prata om COMMquizzet). Måste peppa mig själv och bara tänka positivt nu, finals sätter igång om två veckor och min motivation är nere på noll vilket ju kan räknas ut med lilltån att den kombinationen funkar ju ej.

Gud vad jag babblar iväg. Nu ska jag vara tyst, göra omelett, svalka benen i poolen och sen är det ett nytt Gossip Girl-avsnitt. Det luktar sommar and I like it.
Ciao!

San Diego i mitt hjärta

390770-579
Min nya hatt - loveilove

Downtown och Seaport Village


Det är exakt såna här dagar som gör att jag älskar den här staden så förbannat mycket. Frihetskänslan av att kunna göra precis vad som faller dig in. Känslan av att ha varit i en stad i tre och en halv månad och fortfarande känna sig som en nyanländ turist eftersom det aldrig tar slut på saker att göra eller nya platser att upptäcka. Vare sig du gillar milslånga palmklädda sandstränder, stadspuls, fantastisk shopping, gå på museér eller zoo, äta på goda restauranger eller bara ligga i gräset i någon av de otaliga parkerna så har San Diego verkligen allt av de ovannämnda (och mer därtill).
Det är exakt såna här dagar som gör att min hemlängtan blir så väldigt dubbelsidig. För visst har jag lite hemlängtan men jag tror mer att det bottnar i en längtan efter ansikten jag känner igen och människor som betyder så mycket för mig. Sverige skulle jag utan problem klara mig utan i några månader till, men mina nära och kära är det svårare att vara utan. San Diego har verkligen allt jag begär av en stad, den faller mig precis i smaken - jag fascineras varje dag.

Jag kan tycka att det är väldigt skönt att helt ensam bara strosa runt en hel dag, förlora sig i staden och låta staden styra. Idag var det för varmt vid poolen, så jag åkte ner mot Downtown. Bara strosade längs med gatorna, önskade att jag hade en miljon på kontot inne på Urban Outfitters, köpte nya guldballerinas eftersom mina nuvarande verkligen sjunger på sista versen, gick ner mot Seaport Village och åt en pizzaslice och drack en kall öl för att sedan lägga mig i parken vid Seaport, lyssna på bra musik och bara njuta av havet och av att livet är helt underbart ibland. I mina ögon är dagar som den här de mest perfekta.

Jag har inte ens fått hälften gjort av vad jag skulle den här helgen, men det struntar jag faktiskt i. Ibland måste man bara få vara.
Ciao!

9.51 am

390770-578

Klockan är inte ens tio och det är redan nästan olidligt varmt ute vid poolen. Och jag som hade tänkt ligga där hela dagen och vara duktig med lingvistikboken i handen, men vet inte om jag pallar det.
Lyxproblem - jag vet.

Sunny saturday

390770-558390770-559
Californien - in a nutshell


Snygg modell i cabben. Jordgubbar & Harper's Bazaar (fantastiskt nummer) - aah.


Skönaste dagen på länge och den spenderades på stranden i Ocean Beach - 30-gradig värme, klarblå himmel och lagom bris. Ocean Beach (OB) påminner lite om Pacific Beach (PB), fast det är en lite mer alternativ atmosfär. Sen har hundarna en egen strand där de får springa fritt! Anna tog ett dopp i havet, det är fortfarande alltför kallt för att jag ens ska kunna kalla det "refreshing" som hon sa.
När jag kom hem väntade ett paket på trappan, det var mina underbara Cherry Tee-linnen (världens bästa) som jag beställt och som var så sött inslagna med till och med en klubba! Efter en simtur i poolen och en dusch cyklade jag och hämtade sushi. Nu blir det film och popcorn efter en helt perfekt dag!

På trolleyn och på bussar här kan man ibland träffa på en del, låt oss säga annorlunda människor, men mannen på bussen till OB idag tog nog priset. När han klev på verkade allt ganska normalt, han verkade bara ha lite för mycket energi, men sen satte det igång. Han käkade chips med hela kroppen, klappade händerna hej vilt, trummade med fötterna och skrattade rätt ut (åt ingenting?). Först började han prata med en asiatisk kille och sedan lite med mig. Konversationen, som han mest hade med sig själv eftersom ingen av oss var särskilt sugna på att prata gick ungefär såhär: "I like your cap. What does it say? HAHA. Are you from Japan? Japanese people don't like poi. Do you understand english? Fuck, mother, fucking, Jesus, oh my God. That's a Polo-cap. There's a police. I'm gonna get out my lens - (han tittar sedan på sitt finger med förstoringslinsen och skriker rätt ut) AAAAAAAAAAAAHHH!!! Fuck, Jesus. This bus goes to OB right? HAHA Oh my fucking, Jesus..." osv. Vi fick verkligen bita oss i kinderna för att inte börja skratta. Som en blandning av tourettes, ADHD, för mycket droger och andra saker som ger ett psykiskt instabilt beteende.

Ciao!

Welcome to the good life

390770-557

Konstig och något turbulent vecka men nu är det fredag och det väntar värmebölja i helgen, runt 90 grader (32 C) har de sagt så det blir nog en del pool/strandhäng.

Havet tänker jag dock hålla mig undan från, dels är det fortfarande väldigt kallt men också för att en man tragiskt nog dog av en vithajsattack i Solana Beach imorse. Det händer typ aldrig att hajarna kommer in så nära stranden. Hemskt.

Jag vet att man inte ska gå runt och hata...

390770-555390770-556

... men jag hatar italienska reflexiva verb. Det finns ingen logik (eller ja, det gör det säkert men inte f-n har jag fattat den i alla fall). Som tur var så va Pina på ett väldigt bra humör idag, hon bjöd till och med på choklad innan provet började och så hjälpte hon mig när jag blandat ihop nutid och dåtid på de reflexiva verben. Det blir lite virr-varr i hjärnan ibland när man lär sig ett nytt språk på sitt andraspråk, man blandar ihop termer med varandra liksom - passato prossimo, present tense, vad är vad?

Annars har jag bränt mig för första gången här. Men bara på vänster sida, väldigt snyggt. Så går det när man råkar somna under solens värmande strålar. Och så går alla mina tankar till min vän som ligger nerbäddad i vita lakan och skäller på sjuksköterskorna över att de serverar rostad formfranska på en hjärtavdelning. I morse fick hon grovt bröd, det lönar sig att var hård. Du är så söt min darling, one of a kind.

Imorn är det fredag. Igen. Vart tar veckorna vägen?
Puss!

Upp & ner

390770-554

Jag borde laga middag men istället äter jag choklad.
Jag borde plugga italienska men istället stirrar jag ut, luktar på mitt parfymprov och tänker på att ingen kan få mig att skratta så som hon kan. ♥
Idag är allt bara upp och ner.

Ps. Darling, varför attackerar du mig? Haha. Ds.

Maktlöshet

Jag tror maktlöshet kan vara en av de värsta känslorna. När man så innerligt önskar att man kunde göra något men inte kan.

Inte nu min vän, inte nu när jag ar så långt borta. Inte nu när jag inte kan vara vid din sida, ge dig en kram och säga att allt kommer bli bra. Jag vet att du är stark men du förstår, jag fungerar inte utan din vänskap och utan vetskapen om att du mår bra. Bara så du vet.
Tänker på dig varje sekund, älskar dig sa mycket!

Earth Day

390770-553

Det är så roligt med det är landet ibland. Idag har det tydligen varit "Earth Day" och det är väl fint att de tilldelar en dag då vi ska uppmärksamma miljön och den värld vi lever i, speciellt eftersom det verkar som det bara går utför och USA är väl det i-land som tar dessa problem på minst allvar trots att de är de mest skyldiga till alla miljöförstöringar (tro mig, de har noll koll på det här med miljön). Det är alltid lika roligt att se president Bush säga att "vi måste tänka på miljön" eftersom det är så uppenbart att han egentligen inte bryr sig ett skit. Vad som är intressant dock är att i USA måste allt bli ett event och spektakel för att folk ens ska uppmärksamma händelsen eller fenomenet. Varför kan inte alla dagar få vara en Earth Day, varför inte tänka på miljön alla dagar? Oh well, vi får väl vara glada att de i alla fall gör en insats och försöker - på deras eget lilla sätt.

Den här bilden tilldelar vi moder jord för att hon är så fantastiskt vacker - i alla sin enkelhet,varje dag.
Puss!

Jag blev ett måndagsbarn, hela livet blev en helg - nu är det måndag igen

390770-552390770-551
   Min fina utsikt från pluggplatsen. Dock har jag en tendens att titta mer på utsikten än i boken...
Ligger ett parfymprov där med som sprider en gudomlig doft - är ni flickor ute efter en ny parfym så se till att lukta på Chloé's senaste. Den gör så jag innerligt önskar att jag behövde en ny parfym.

Idag fick jag äntligen hålla mitt tal och trots att jag kunde det helt utantill på söndagen får jag alltid lite blackout när det ska hållas och det verkar som jag inte alls är så förberedd som jag egentligen är. Gillart inte, men jag tror det gick okej ändå. Mellan lingvistiken och italienskan åkte jag till Fashion Valley för att inhandla två grejer som en kär vän lagt en beställning på.

Ikväll blir det soffhäng, äntligen nya Gossip Girl-avsnitt och sedan "The Hills". Lagom hjärncellsbefriat och underhållande för en måndagkväll. Katie frågade om jag ville följa med på karaoke (troligt att jag kommer ge mig upp - not) imorn men vi får se om min att-läsa-lista tillåter det hela, har mitt sista midterm i italienska på torsdag innan det är finals om ett par veckor och lite annat skit som måste göras.

In conclusion - livet rullar på.
Ciao!

Clubbin' in TJ

390770-547390770-548
390770-546
390770-549390770-550
In da Club; Jag & Katie; Melanie, jag & Katie; dans & dans

Då har man varit i Tijuana också och festat! Det tar typ bara tjugo minuter att köra till Tijuana från San Diego, svårt att fatta att man kommer till ett nytt land på så litet avstånd. Lämnade bilen på amerikanska sidan, gick över Mexikanska gränsen och tog sedan en taxi till klubben "The Rock". Stället såg ju självklart ut som en sten också från utsidan och när man kom in var det som en grotta, tänk Familjen Flintstones casa. Inuti såg det ut som man tänker sig alla utländska klubbar; högt i tak, DJ'n på en plattform uppe i taket och folk som dansar överallt längs med väggarna i olika etapper. Musiken kunde väl varit lite bättre, man är ju inte helt uppdaterad på den mexikanska musikscenen direkt, men annars hade jag väldigt kul. Var roligt att vara ute med Katie med eftersom vi inte kan gå ut tillsammans i USA (det är ju en av anledningarna till att amerikanska ungdomar vallfärdar till Mexico på helgerna och lov eftersom man ju där bara behöver vara 18 för att dricka alkohol och komma in på klubbar). Blev en rätt billig kväll med; tjejer gick in gratis, open bar (man dricksar bara killen som ser till att man alltid har en öl i handen) och taxiresan dit, tillbaka och nattmat i form av tacos kostade en dollar styck. I guess, that's just Mexico. Runt fyra kröp jag ner i min säng efter en (oväntat) mycket rolig kväll!

Nu ska jag och min huvudvärk ha filmmaraton med "Feast of Love" och "In the Valley of Elah".
Puss!

When life gives you lemons, just say 'f-ck the lemons', and bail

Citat från dagens film och det var exakt det jag gjorde idag, struntade i citronerna alltså. Vaknade lite nere men istället för att ligga inne och tjura en hel lördag tog jag mig till Fashion Valley för bio. "Forgetting Sarah Marshall" lyckades helt klart få mig på bra humör, skrattade högt många gånger. Se den!

Sedan hände det bästa på hela dagen. Hade två bestämda inköp som jag skulle göra när jag kom hit och som jag sparat pengar till. I-poden har jag ju redan köpt och idag blev det nästa mål. En väska. Hade hittat en modell från Marc by Marc Jacobs som jag gillade så mycket men när jag väl bestämde mig för att den fick det bli verkade den vara slut precis överallt, att finna Dr. Hillier Hobo hade plötsligt gått och blivit Mission Impossible. Frågade överallt i Fashion Valley och dammsög internet utan resultat. Så, när jag idag ger mig in på Saks för ett sista försök står den där i all sin läderprakt. Med ett glädjeskutt hoppar jag fram till den och damen i montern bara skrattar över min förtjusning. Det var liksom inget att tveka över. Nu är den min, bara min.
390770-544390770-545

De har någon slags barbeque-kolla på boxningsmatch-get together här i huset, jag och Katie stänger in oss på mitt rum och chillar istället för att hänga med tio killar och ikväll blir det alltså utgång i Tijuana, Mexico. Ska bli.. intressant!

Blev en helt okej lördag so far ändå alltså.
Ciao!

You will attain the highest levels of intelligence

Det var i alla fall vad min fortune cookie sa mig till lunch igår. Man tackar.
När man är utomlands och har cravings efter vissa svenska saker det är svårt att vara utan är man ganska glad över att vi svenskar är ett företagsamt folk som ser till att etablera sig även utanför sina egna landsgränser. Knäckebröd är ju typ det bästa som finns. Snart öppnar de upp en H&M-butik i Fashion Valley med, vet inte om den hinner öppna innan jag åker men bra jobbat ändå familjen Persson.
390770-543
Igår blev det en lugn kväll, jag och Katie låg mest och slötittade på tv i soffan med popcorn i näven, men det var skönt. Ikväll är det lite lösa planer på att åka till Mexico och gå ut. För San Diego-borna är Mexico "just another bar" och Katie frågade om jag ville följa med henne och hennes tjejkompisar dit. Är ju lite skraj för Mexico (dels eftersom jag måste ha med viktiga papper över gränsen) men jag litar på Katie.

Fick ett mail från min älskade mormor idag, det värmde nu när hemlängtan allt oftare gör sig påmind.
Annars tror jag att det blir lite eftermiddagsbio idag med en Marabourulle i handen, vill se "Forgetting Sarah Marshall".
Puss!

Last supper

390770-538
390770-539390770-540
390770-541390770-542
Så fint med solnedgång i hamnen.

Igår var det skola hela dagen. På kvällen blev det hejdåmiddag med grillad fisk och kallt vin. Klockan fyra imorse (stackare) lämnades jag så till mitt öde igen. Nu behöver jag bara stå ut i fyra veckor till i skolan, känner mig extremt skoltrött just nu, och sedan kommer min kärlek.
Idag har jag mest degat vid poolen mellan mina två lektioner, kände att jag behövde det idag. Imorgon är det fredag och sen helg. Ska bli så skönt, har planerat att inte göra nånting eftersom de senaste helgerna känts ganska intensiva - men roliga!

Ciao my darlings!

Cowboy

390770-536390770-537
Vi träffade en cowboy på trolleyn.
Varför han valde att ge sig på E.T. är fortfarande en gåta.

Komplimang?

Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte att en kille i min italienskaklass trodde att jag var betydligt yngre an vad jag ar. Han undrade om jag langtade hem och "efter att fa dricka" (hans citat och ja, han ar en fratboy) eftersom man ju i Sverige far det vid 18-ars alder. Detta betyder ju att han inte ens trodde att jag hade aldern inne for att fa dricka i USA, vilken ar 21. Han fick en smarre chock nar jag sa att jag ar 24. Ser jag sa barnslig ut eller ska jag vara glad over att vid 24-ars alder inte ens ser ut att vara over 20? Jag skyller pa att jag aldrig anvander smink langre i skolan eftersom solens stralar gjort att man ser ratt frasch ut i fejjan anda. Det kan ju vara en forklaring, vi sager sa. Madde lamnade annars varldens finaste komplimang har nedanfor, tack sa hemskt mycket!

Jag hann inte halla mitt tal idag, tiden rackte inte till sa det blir pa mandag istallet. Segt nar man satt hela dagen igar och memorerade. Aja.
Ikvall blir det en sista middag med bror och Milla innan de aker hem och lamnar mig ensam kvar. Om 29 dagar kommer min honey och om 43 dagar ar jag pa svensk mark igen. Jag borjar nastan langta lite, och da inte efter att "antligen fa dricka". Nej, nu ska jag ut i solen och slumra i lingvistikboken.
Ciao!

Ps. Ber om ursakt for uteblivna bokstaver, sitter i biblioteket. Ds.

Helgen som var

390770-486390770-487

Italiensk middag Downtown och drink på australienska haket "Bondi".

Downtown och på lördagen Pacific Beach.

La Jolla, lunch i Encinitas och glassbar i Laguna Beach.

Laguna Beach.

Laguna Beach och MARINES i Downtown! (nästan som fleetweek i SATC).

Solnedgång i Coronado.

Downtown och middag på "The Cheesecake Factory".

Fullspäckad och rolig helg har det varit! (Inte för att någon därute verkar bry sig men jag berättar väl ändå. Bitter? Nejdå, fortsätt gärna skriva noll kommentarer, börjar nästan uppskatta känslan av att prata med en vägg. Tack vänner, jag saknar er med!)

Fredag:
Fri från skolan och underbart väder! Chillade vid poolen lite innan vi åkte ner mot Downtown för lite middag på en italiensk restaurang (Tack mamma ♥). Vi delade på en flaska vin och åt lite pasta, den där skaldjurspastan var bland det godaste jag ätit här i San Diego. Gick sedan och tog en drink på en australiensk bar som heter "Bondi", skönt ställe och god mojito.

Lördag:
Värmebölja, högtryck och värmerekord var ord som nämndes på morgonnyheterna och det stämde. Hela helgen bjöd på närmare 30-gradig värme! På lördagen gick vi upp tidigt för att hyra en bil och åka uppför kusten. Stannade till i Pacific Beach och La Jolla här i San Diego och sedan åkte vi uppåt i countyt och åt god lunch på ett franskt café i Encinitas (åh, getostsallad som nästan bara går att få i Frankrike!). Sedan åkte vi längs med kusten upp till Laguna Beach och stannade till där för lite gelato, mingel på fullsatt soldränkt strand och för att njuta av den fantastiska utsikten. På kvällen gick vi på bio, såg "Smart People", och åt sedan en pizza - en riktig amerikansk kväll!

Söndag:
Varmt, varmare, varmast. Tog oss ut till stranden på Coronado innan resten av San Diego gjorde detsamma. Låg och svettades i några timmar innan vi åkte vidare till "Las Americas"-outleten för lite shopping. När vi kom hem chillade vi lite i poolen och jag simmade några längder i det numera ljumna poolvattnet. På kvällen åkte vi ut till Coronade igen för att titta på solnedgången. Sedan lämnade vi tillbaka bilen och åkte till Fashion Valley för middag på "The Cheesecake Factory". Tog min första "doggy-bag", här snackar vi redigt amerikanska portioner som skulle räcka till tre personer. Milla köpte med en "Chocolate mousse cheesecake" bara för att alla cheesecakes såg så himla goda ut trots att vi var så mätta så vi sprack.

I måndags åkte mitt besök till L.A. men de kommer tillbaka ikväll för en sista dag i San Diego innan de åker hem på torsdag morgon. Själv har jag haft ett midterm i reklam som gick åt h-vete och imorgon ska jag hålla tal om bloggar. Det var väl det.
Bye!

Bror är ju här!

Min bror är lite bitter över att jag inte nämnt honom i bloggen så det är väl bäst att jag gör det. Som sagt, min bror och hans flickvän anlände hit till San Diego i tisdags kväll. Igår gjorde de Downtown, Seaport Village och Midway-muséet (stort hangarfartyg med gamla flygplan som är gjort till ett museum nere i hamnen) och shoppingcentret i Downtown, Horton Plaza. Jag var tvungen att vara i skolan hela dagen men vi möttes upp i Old Town mot kvällen för lite middag.

Idag har vädret varit underbart, jag har solat och pluggat medan de gjort Sea World. Orättvist det där. Till helgen ska de hyra bil så det blir lite äventyr även för mig, eventuellt en tripp uppför kusten. Ljuvliga helg!
Nu dog inspirationen. Ciao!

Las Vegas dag III & IIII

390770-464390770-465
Utanför The Venetian och sockervadd på buffén.

På väg till Vegas, på vårat hotell, i casinot och på "The Strip".

Bellagio och vattenshowen utanför och utsikt över Vegas.

Megabuffén på Planet Hollywood.

På väg hem genom öknen, vackert landskap runt oss.

Sista dagarna i Vegas och efter en seg förmiddag gick vi för att äta buffé. När man är i Vegas är det tydligen så att man måste äta buffé så vi gick till Planet Hollywoods "Spice Market Buffet", som blivit framröstad till Vegas bästa buffé. Och jag kan faktiskt förstå varför - för en viss summa får du äta exakt hur mycket du vill och allt är hur gott som helst! Allt är uppdelat i olika avdelningar med skaldjur, soppor, sallader, sushi, kinesiskt, mellanöstern, italienskt, mexikanskt, amerikanskt, desserter och så vidare. Det är den största buffén jag någonsin varit med om!Proppmätta vandrade vi sedan hemåt och stannade till vid Bellagios vattenshow, den som avslutar filmen "Ocean's Eleven" om ni minns. På kvällen var vi alla ganska sega, hade planerat att gå ut men istället höll vi bara till på hotellet.

Tidigt på måndagmorgon återvände vi till San Diego eftersom hyrbilen skulle tillbaka och som tur var gick resan hem fortare än dit, bara fyra och en halv timma trots att vi stannade för lite Taco Bell i Barstow. Barstow är en urtypisk amerikansk småstad mitt i ingenstans, precis som man ser på alla filmer och med fler snabbmatsrestauranger än invånare. Staden kändes bara så sorglig på något sätt, som om allt hopp bara dött och jag mådde mest dåligt av att vara där. När jag kom hem halv fyra överträffade jag mig själv genom att gå på min italienskalektion klockan fyra, jag tror aldrig jag känt mig så dum, hjärnan ville verkligen inte fungera och jag kom inte ihåg nånting vi lärt oss för bara en vecka sen. That's what Vegas do to you.
Det var mitt Spring Break och jag är hur nöjd som helst med resan till Vegas - det är något jag alltid kommer minnas! Bye Bye!


Blev ju lite shopping med! En liten tygväska från Marc Jacobs får agera
souvenir samt två toppar och en bikini från älskade H&M.

Vegas dag II



Vårat boende, hotel Palazzo och lobbyn.

Palazzo entré och casino på nedervåningen.

På "The Strip", utanför och i Caesars Palace, hotell The Bellagio och The Venetian.

Vegas egna Venedig, "The Strip" och shoppingcentret i Caesars Palace.

"The Strip", lilla Paris och utsikten från vårat rum på 44e våningen.

                             På väg ut i Vegas-natten, på nattklubben "Pure" och på väg hem.

Dag två i Vegas vaknade jag lite mörbultad på golvet (och lite snurrig i huvudet) men jag och Anna gav oss ändå ut för lite turistande på Vegas huvudgata. Gick igenom kända hotell som The Bellagio och Caesars Palace som alla har sina egna gigantiska casinon och stora shoppingcenter. Man kan verkligen göra av med hur mycket pengar som helst i Vegas, shoppingen är helt otrolig. Allt är stort, over the top, lyx, lyx, lyx och väldigt mycket. Finns inget att jämföra staden med, det går liksom inte att förklara.
Mot kvällen blev det lite förfest på rummet och sedan in på Vegas mest kända nattklubb "Pure" som ligger i Caesars Palace. Här festar alla kändisar när de är i stan, att DJ AM (Nicole Richies ex) sköter musiken och Paris Hilton dansar på bordet i VIPområdet är bara en vanlig kväll på "Pure". Jag blev väl inte överväldigad, lokalen var cool med takterass och bra musik men det var väldigt trångt på dansgolvet och killarna var bara för nasty. En pizzaslice senare somnade jag "skönt" på min soffmadrass på golvet - ännu en lyckad dag och natt i overkliga Vegas!

Ciao!

Ps. Nu har bror och Milla anlänt, de är fortfarande på N.Y.-tid så de sussar sött här bakom mig. Ds.

It's Vegas, baby - dag 1

390770-434390770-435

På fredagseftermiddagen lämnade vi San Diego för färden genom öknen. Lyckades pricka in rusningstrafiken i San Diego precis så resan tog mer än sex timmar, var inte framme i Las Vegas förrän halv elva på kvällen. Men vi var så laddade inför vår weekend så det gick bra ändå.
Las Vegas ligger verkligen mitt ute i öknen, i ingenstans, men stadens neon lyser upp så den syns på väldigt långt håll, var jäkligt häftigt att åka in i staden när det var mörkt.
Sedan mötte vi resten av gänget och lämnade av väskorna i vår hotellsvit på hotell Palazzo, mitt på "The Strip". Gjorde oss iordning lite snabbt och sedan ut i Las Vegas-natten. Las Vegas var vamt, skönt att kunna gå med bara ben och armar utan att frysa. På fredagen gick vi ut på nattklubben "Jet" som är hotell "The Mirage's" klubb. Efter dans, drinkar, burgare och ömma fötter somnade vi in på småtimmarna.
 
                                                                "The Strip" och "Jet"

Mer om Vegas imorn, nu måste jag sova om jag ska orka upp till skolan. Back to reality. Har haft en hur rolig helg som helst, Vegas är galet!
Ciao!


What happens in Vegas...

...stays in Vegas, som ordspråket säger.

Närå, jag ska allt berätta för er. Måste bara återhämta mig lite först.
Ciao!

Ps. Galet roligt har jag haft i alla fall. Ds.


Leaving for Las Vegas

390770-423390770-422


Allt glitter jag äger är nerpackat i väskan - nu drar vi mot Vegas! Woho!

Ska bara klippa mig först (finally - tänker inte ens säga när det hände senast).
Ciao!


If you were a sailboat I would sail you to the shore

390770-421

Världens finaste. Om en och en halv månad är han i mina armar igen. Då ska vi göra San Diego, resten av Californien och New York tillsammans - can't wait!

Nästa vecka hälsar brorsan och Milla på här. De ska bara göra New York först, yey!
Puss!

Passive agressive

390770-420
                                                                    Laguna Beach 

Reflektion från gymmet - tjejen som samtidigt som hon långsamt trampade framåt på maskinen tittade på när de gjorde paj på "The Food channel". Why?

Nu blir det dusch, svennemiddag med köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt, Top Model och film. Aaaah. Lov.
Ciao!

Bio

390770-416
                                                             Downtown San Diego

För att komma in i lite Vegasfeeling bestämde jag och Anna oss för att gå på lite eftermiddagsbio i Fashion Valley och se nya filmen "21". Filmen handlar om en MIT-student som för att ha råd att gå på Harvard lär sig räkna kort i Black Jack, han åker till Las Vegas och sen får vi se hur det går... 
Filmen ligger etta på biotoppen här och kritikerna gillar den så förväntningarna var höga, men jag blev besviken. Svag berättelse, klyschig och tveksamma skådespelarprestationer trots att både Kevin Spacey och Kate Bosworth medverkar. Oh well, skön dag var det i alla fall. Men Vegas verkar crazy, kan inte fatta att jag ska dit riktigt.

Sen passade vi på att leka lite i Apple-affären med, jag köpte ett band så man kan ha i-poden runt armen när man tränar. Och ett bronzingpuder och SPF-läppbalsam - Sephora är livsfarligt.

Ciao!


Stoppa pressarna

Paris Hilton har trillat och slagit i hakan. Mjau. Det är en "nyhet" här - vart f-n är vi på väg?


So......

image412





Verkar som Sin City aka Neoncity aka Vegas aka Las Vegas blir nästa anhalt till helgen. Roadtrip genom öknen, övernattning på Bellagio och massa party. Galet.

Annars har jag ett väldigt lugnt Spring Break än så länge. Håller på med lite ansökningar inför hösten, egentligen vill jag börja jobba men man måste ju ha lite reservplaner så jag söker magister i modevetenskap i Stockholm och lite kurser i Västerås och Örebro. Får se vad det blir.

Ciao!

Sea World

390770-410390770-411

Förra lördagen, sista dagen mamma och pappa var här, besökte vi ju San Diegos mest kända tursitattraktion - Sea World. Här kan man se allt från späckhuggare till delfiner och flamingos till pingviner. Tycker helt klart det var värt att spendera en dag där och häftigast var nog att se späckhuggarna och pingvinerna eftersom jag tycker pingviner är ett världens underbaraste djur. Här kommer en drös med bilder - enjoy den som vill!

Jag sa ju att det var en drös med bilder!
Ciao!


RSS 2.0