Första besöket på väg!

Nu bör nog Emmi vara på väg hit, eller ja i alla fall ha lämnat värmlandshålan. Imorn kväll är hon här, ska bli så roligt! Vi går ju ut hårt från början och drar till Los Angeles över helgen. Tågbiljetterna med det flashiga tågnamnet "Pacific Surfliner" är bokade, hotellet i West Hollywood bokat och det känns väldigt konstigt att säga att man sticker till L.A. för en weekend. Är man ju inte direkt van vid kanske men det ska bli såå kul.

Har försökt plugga ikapp lite för nästa vecka så vi kan hitta på så mycket som möjligt, dock har jag ett tal på måndag morgon och midterm i italienska på tisdag. Det är så förbannat mycket att göra i skolan, under veckorna har jag i princip inget liv utanför skolan. Usch. Men jag verkar ju klara uppgift efter uppgift (senast lingvistikprovet och COMM-quiz) så slitet visar ju som tur är resultat. Det här mina vänner är att plugga heltid, i Sverige pluggar vi halvtid. Så det så. Även om jag medger att jag föredrar det senare.
Skryta om vädret igen? Ja, igår var det så varmt att jag inte ens kunde sitta i solen och plugga utan fick söka mig till skuggan så vädret är det som håller humöret uppe om dagarna.
390770-195390770-198
På fritiden tycker jag ibland om att försöka leka amatörfotograf. Please. Get a life.

Ciao!


Fa bello

390770-193390770-194
390770-197390770-196
Idag har det varit en sån där fin dag när man bara inte vill gå in, man vill aldrig att solen ska gå ner. Skönast idag? Somna i solstolen. Och shorts. Som solsemester ungefär - med förpliktelser. För jäkla skönt.

Ciao!

Vardag/var dag

390770-192
Solen och våren är tillbaka igen, tack och lov för snart får jag ju besök och då får regnet se till att hålla sig borta. Måste kolla tågtider upp till L.A. med men det ska nog inte vara några problem, går ju ett par om dagen.
Provet idag gick okej tror jag, eller hoppas jag. Annars händer det inte så mycket, vardagen rullar på med skola och träning som vanligt. Inspirationen flödar. Inte.

Ciao!

Helgen är för kort

Var ju som sagt i Fashion Valley igår, blev lite shopping som ni ser på bilderna. Var på bio också och såg "27 dresses", en mysig liten film. Jag älskar Fashion Valley.

Välbehövlig träningsoutfit, klänning från budgetkedjan "Forever 21", beige kofta från "Gap", påse med hemligt innehåll till någon och trolleystationen på väg hem med vacker rosa himmel.

Sen var jag i princip bara hemma och vände, bytte om och tog bussen hem till Anna. Vi hade planer på att åka Downtown och gå ut men fastnade i köket. Åkte och hämtade sushi med Annas roomie och satt och drack vin och snackade om allt från politik, utbildning till kärlek under en ljus-seans i köket in på småtimmarna. Imorse åkte vi och hämtade frukost från mysiga "Mystic Mocha" - sååå goda jordgubbspannkakor, jag är som ett barn när det kommer till pannkakor. En mycket bra helg!

Nu blir det dessvärre plugg, plugg och plugg. Har prov i lingvistik imorn, det borde verkligen vara förbjudet med prov på måndagar. Särskilt när Oscar's-galan går kvällen före.

Ciao mina vänner!

Åh min carl är så bra, han vet precis vad jag vill ha

390770-181390770-182
Jag rev upp påsen och stoppa in fem häxvrål i munnen samtidigt. Nu är äntligen mitt saltlakritssug stillat. Tack älskling! (Och ja, den här gången var det med en söt liten hälsning, haha.)
Puss på dig!

Shop shop

Nu blir det Fashion Valley, måste handla upp mig på lite träningskläder eftersom jag inte packade för att vara så här duktig som jag är, haha. Och så ett par nya Converse kanske för mina namnsdagspengar. Kanske blir lite bio med, Anna har tjatat om "Fools Gold" nu ändå sedan vi missade gratisvisningen, vi får se vad som går.
Ciao!

Mindre spännande vecka

Den här veckan har inte varit särskilt spännande och därmed mindre frekvent uppdatering här. Såvida ni inte är intresserade av vad jag ätit, hur många gånger jag tränat (tre förresten - yes) eller vilken tid jag gått och lagt mig? Nej just det. Men jag måste ändå säga att jag faktiskt klarade ett godkänt resultat på den ödesdigra reklamtentan. Hade förresten en mindre "Cops" -upplevelse igår på väg hem från skolan, två polisbilar hade stannat nån skruttig van längs med vägkanten, på trottoaren satt en man med huvudet mellan benen (såg inte helt nykter/opåverkad ut), just like on tv haha. Sen såg jag en amish-man i affären idag. Det här börjar ju för tusan likna USA!

Ikväll blir det lugnt, vädret har varit skit den här veckan (men solen kommer igen nästa vecka såg jag) och regnet verkar inte ge sig än så jag har ingen större lust att ge mig ut på min cykel. Ska baka lite brownies, läsa, kolla några avsnitt "Big Love" och äntligen se den omtalade "Juno". Måste ju ladda lite inför Oscar's evening på söndag! Imorn blir det häng med Anna, vill åka till Fashion Valley tror jag, lite shopping, kanske en bio och på kvällen lite party Downtown. Ah, vi får se! Nu är det helg!.. och jag har prov på måndag.. skit.

390770-179390770-178
Vilken hög ska jag välja tro.. hmm..

Jag strejkar totalt amerikanska VOGUE från och med nu. Bläddrade igenom  senaste numret, med en nästintill oigenkännelig Drew Barrymore på omslaget. Efter att ha konstaterat att redaktörshälsningen från Miss Anna Wintour inte kom förrän på typ sidan 150 kan man ju räkna ut med lilltån vad resten av tidningen kommer att bestå av - sida efter sida med reklam, aka handledsvärk. Att det var deras "biggest spring issue ever" med 660 sidor säger egentligen bara att annonsavdelningen jobbat på bra och håvat in annonsör efter annonsör. Dessutom är amerikanska VOGUE oerhört ospännande och intetsägande (tacka vet jag franska, italienska och brittiska). Inte för att jag är så dum att jag tror att andra amerikanska tidningar har markant mindre reklam men US VOGUE gör det så tydligt så därför blev det istället "Harper's Bazaar" och "Vanity Fair" med deras Hollywoodissue.

Puss!

Det går bra nu

Idag var en bra dag. Fick 24 poäng av 25 möjliga på mitt första tal, medel låg på 20 - yey. Sen fick jag högsta pott på en inlämningsuppgift i lingvistiken - också yey. Lite stolt över mig själv faktiskt! Nu får vi hoppas på att jag haft turen med mig på Advertisingprovet med som jag får tillbaka imorn, hoppas hoppas.

Vad tusan är det som händer med vädret här förresten? Säger dom inte att det alltid är fint väder i San Diego eller? Vilken lögn, nu har det varit mulet hela veckan, ge mig solen tillbaka! Får verkligen hoppas det blir bättre tills Emmi kommer vilket närmar sig med stormsteg, en och en halv vecka kvar.

Igår fick jag bevis på att Amerikaner inte vet något om vad som händer i världen. Farliga Pina lovade bort tre extrapoäng till den som kunde berätta om gårdagens största händelse. Jag var den enda som fattade nåt men hittade inte riktigt orden att säga det på italienska men fick i alla fall en extrapoäng för att jag lyckades haspla ur mig "Cuba.." - "Of course it had to be a Swede who new the answer", sa hon. Trodde vår relation skulle växa lite där men nej, det var att hoppas för mycket. Pina är fortfarande en pina...

Det var väl allt "spännande" som hänt tror jag.
Ciao!

Bra stämning?

"Jaa, vi har en bra stämning helt enkelt". Dessa ord kläckte jag ur mig under ett telefonsamtal en fnittrig bakislördag med flickorna hemma på tärnis och har blivit smått mobbad för orden under resterande studietid. Mormorsstämpel på mig, hittade inte riktigt de rätta orden skyller jag på (ja lite internvarning på den men tanken får mig att le).

På tal om bra stämning så är det raka motsatsen mot vad vi har på italienskan. Jag är verkligen rädd för våran lärare, den bastanta sicilianska kvinnan Pina Sylvers, och det verkar resten av klassen vara med. Hon ger verkligen italienarna ett dåligt ansikte utåt. Före lektionerna förs det ibland diskussioner kring hur roligt andra italienskakurser har medans vi mest sitter som på nålar. Enda gången Pina skrattar är i princip bara när hon själv berättar en historia eller anekdot som hon själv tycker är väldigt underhållande, men som jag personligen mer tycker ligger på ungefär samma humornivå som blondinskämtet där blondinen målar dataskärmen med tipp-ex. Vi andra skrattar nervöst med, allt för att försöka få Pina på gott humör. Idag när hon delade ut en rättad hemuppgift från förra veckan tog hon helt enkelt de uppgifter som tillhörde de personer som inte befann sig på lektionen idag, rev sönder dom och kastade i papperskorgen inför hela klassen - "that's what happens when you're not here", sa hon syrligt och alla tittade på varandra och undrade vad tusan hon höll på med.

Och Pina är inte en kvinna du säger emot om du vill behålla ditt betyg så att säga vad man tycker är inte ens ett alternativ. Jag ska dock säga exakt vad jag tycker på utvärderingen efter terminen och hoppas att resten av klassen gör detsamma, här kan nämligen lärare bli sparkade om de upptäcker att många elever är missnöjda med denne. Pina verkligen förstör nöjet med att lära sig ett nytt språk, något som annars ju är kul. Hon ger mig prestationsångest vilket gör att jag inte kan tänka klart eftersom man är så rädd för att svara fel om man får en fråga, då vet man aldrig vilken uppläxning man kan få. Jag har så länge jag kan minnas tyckt att italienska är världens vackraste språk och alltid velat kunna språket men Pina förstör för mig och det gör mig otroligt irriterad. Det är bara att bita ihop i bänken men idag gjorde hon mig så irriterad att den ilska hon lyckats bygga upp inom mig under den 50 minuter korta lektionen var jag tvungen att springa av mig i 40 minuter på gymmet efteråt (och skriva av mig här). Jäkla tant. Och nej, jag överdriver faktiskt inte - jag önskar dock att jag gjorde.
Fick förresten tillbaka provet idag med, gick lite sämre än jag trott men 76 av 100 får väl ändå anses vara okej.

Vad har vi då lärt oss av detta?
Regel ett - gå på dina italienskalektioner
Regel två - bit ihop, le, kom förberedd och svara korrekt på dina frågor
Regel tre - skratta åt Pinas skämt
Regel fyra - lämna för guds skull in dina uppgifter enligt anvisningar (även fast Pina kommer på nya anvsiningar allt eftersom ska du ha gjort som hon tänkt)

Bacio!

Ps. Idag har det förresten varit min dag, eller i alla fall enligt almenackan som så fint tilldelat den 18 februari till Frida och Fritiof. Ds


Party Downtown


Före                      Yumm                 Tudelu                 Till kön

I en stor stad med långa avstånd handlar mycket om transport och hur man ska ta sig från ett ställe till ett annat när man är utan bil. Tog bussen till Anna som bor i ett område som heter Kensington, ett mysigt område ungefär tio minuter med buss från skolan. Vi plockade upp en iskall vinare från en liquorstore och delade på innan vi tog bussen vidare till ett område som heter Hillcrest. I Hillcrest, som också är väldigt gayvänligt, hittar du restauranger av alla dess slag men vi slog till på någon asiatisk sak, jag åt sushi som var åh såå god. Sedan tog vi oss vidare ner till Downtown och Gaslamp Quarters/5th Avenue med taxi och in på ett ställe som heter "Whiskey Girl", kanske inte hippaste stället i stan men det var goda drinkar och helt okej. Skulle sedan gå vidare till ett ställe som heter "Stingaree" för att möta upp Annas roomie och hennes kompis men eftersom "Stingaree" är ett av de populäraste ställena i stan så var kön så lång att vi inte orkade vänta utan tog en taxi hem istället. Somnade på Annas futonsoffa efter två sekunder, helt slut efter en mycket lyckad kväll. Men som sagt, transport är ett jäkla meck här och man blir ständigt påmind om det.

Jag älskar Downtown, det är verkligen storstadspuls där nere och folk precis överallt - lovely! Vissa affärer har öppet till elva på helgen, riktigt trevligt, vi blev utkörda i dörren på "Urban Outfitters" två minuter i elva. Stackarna ville nog hem och inte ha två vinfnittriga flickor kvar i butiken.

Hej turist                      Tha puls                       Whiskey Girl                Efter

Nu ska jag ignorera mina läxor en liten stund till och kolla vidare på några avsnitt "Big Love". Så de så.
Ciao!

Bakning - the american way

Igår "bakade" jag, american style. Chocolate chip cookies. Synd att de färdiggräddade kakorna inte var lika goda som den farligt goda kakdegen är.

Ett, två, tre - tadaa!

Nu ska jag laga lite spaghetti carbonara innan jag berättar om gårkvällens partaj.
Ciao!

Biopremiär

Idag blev det matinébio och In n' Out burger med min roomie Katie och hennes kompis Melanie. Vi såg "Definitely Maybe" som är en mysig liten kärleksrulle, ett tips för er kärlekskranka när den kommer till Sverige. Att bion kostade 6 dollar var ju ett plus, haha, det blir absolut mer bio!

Igår frågade roomie Leonel vilka uppfattaningar vi svenskar har om amerikaner. Jag svarade att vi ibland kan tycka att de är lite "full of themselves" och att det är skrämmande vad lite de vet om resten av världen ibland men att de ändå förväntar sig att folk ska veta mycket om dem. Han höll med delvis men påstod att anledningen till att de inte vet så mycket om världen är för att landet är så stort och de har fullt upp med att hålla koll på sig själva. Bla bla bla, intressant diskussion var det i alla fall även om jag inte riktigt fick honom på min sida. Sen bjöd Siham på en "Strawberry shortcake" som består av en slags sconesmuffin som man delar och fyller med sockermarinerade färska jordgubbar och vispad grädde - en dessert precis i min smak.

Älsklingen överlevde kryssingen, och det bästa av allt - han köpte med ett kilo häxvrål till mig. Kan man annat än älska karl!?
Ciao!
Ps. Jag blir lite rädd när jag kikar igenom Melodifestivalbidragen på SVT's hemsida. Får verkligen hoppas att de som gått vidare, och inte går att titta på, inte är riktigt lika anskrämliga. Hjälp. Ds.

En ny dag

Vädret har gjort en helomvändning så nu är den strålande solen och värmen tillbaka och även jag känner mig lite piggare! Tror jag behövde den där dagen igår för att samla lite nya krafter. Fredagar är bästa dagen för då har jag sovmorgon ända till tio (vilket i Örebro annars är vardag). Efter skolan blir det träning och sen lite mathandling för veckan. I helgen blir det förmodligen lite shopping och bio, vi får se. Dock ska jag unna mig något för den här veckan har jag, hör och häpna, gjort av med sammanlagt 20 dollar. Om man räknar bort träningskortet som jag ser som en investering i min hälsa och inte som ett inköp.
Hjalle lovade min älskling lite aktivitet i helgen. En timme senare ringer han och garvar åt att de ska på en 24-timmarskryssning till Åland. Haha. Han, Hjalle, tre holländare (ja, flickor de holländarna haha) och några hundra fulla fyrtiotaggare. Får hoppas på att jag inte blir ersatt av Kicki, 42 år från Trolhättan.

Hoppas ni får en skön helg!
Bacio!

Happy Valentine!

Hoppas ni hade en fin alla hjärtansdag mina vänner, tänker ofta på er och ni vet att jag saknar er allihopa. Idag har ni fått lite extra kärlek!

Provet imorse gick som jag trott, inte alls bra. Skriva prov klockan åtta på morgonen med 50 frågor reklamterminologi på engelska gjorde min hjärna helt tjock och jag kunde inte tänka klart, får hoppas på att jag klarade mig med nöd och näppe. Och här är det ju inte som i Sverige att du får fler chanser att göra om provet, misslyckas du så är det bara att gilla läget och göra bra ifrån dig på nästa prov.

Idag har vädret läst mina tankar, grått och regntugnt. Ännu en vinterstorm har dragit in över San Diego, folk är fast på motorvägarna, jag höll själv på att blåsa omkull på väg hem från italienskan och här piskar ju regnat från sidan - burr. Har känt mig lite nere men jag vet ju att det bara beror på att min hjärna aldrig får vila sig från pekpinnen som ständigt sticker mig i ryggen. Efter provet gick jag hem och la mig under täcket så idag har jag tagit en dag fri från böckerna, det behövde jag. Nu blir det "Cashmere Mafia"-maraton (så jag kommer ikapp tvn), popcorn och sedan "Lipstick Jungle". Min kärlek är ju några hundra mil bort så ingen dejt, men det gör honom inte mindre underbar för det.
Puss o Kram på er!


Slut som artist

Igår kväll somnade jag bokstavligt talat i Advertisingboken klockan halv tio på kvällen. Fast jag absolut inte fick, har inte alls koll på allt material som ska vara i huvudet till provet imorgon klockan åtta (ja, idag för er vänner). Vaknade en timme senare, skitförbannad på mig själv, och då var det ju bara till att ge upp och gå och lägga sig. Idag tog jag med boken för att läsa på rasten mellan lingvistiken och italienskan. Satte mig i en av de livsfarligt sköna fåtöljerna som finns i biblioteket och gissa vad - somnade igen i boken och vaknade, ännu mera arg på mig själv, av att älsklingen ringde för att säga god natt. Det var ju passande, god natt. För att klargöra exakt hur trött jag är kanske det ska tilläggas att jag aldrig varit särskilt bra på att sova eller ta powernaps på dagarna, kan helt enkelt inte somna dagtid så detta måste ju innebära något. Jag är helt enkelt slutkörd. Kanske är det för att kroppen fått en chock av att den plötsligt får lite motion, japp tränade idag med! Inte vet jag men jag satsar mer på att min hjärna är väldigt trött på att plugga.
Alla de som säger att det är en piece of cake att plugga i USA vet jag inte var de varit, på den här skolan är det absolut inte så. Inte det att nivån är särskilt hög eller högre än hemma utan för att det ständigt är något som måste skrivas, läsas eller förberedas. Sen att mitt schema är typ det sämsta jag varit med om gör ju inte saken bättre. Jag är hemma varje dag runt fem och så ska man då börja med läxor (ja läxor, låter ju som högstadiet eller nåt), usch.

Var tvungen att inhandla en 7-days-a-week-planner för att kunna hålla reda på allt. Mitt rum höll på att bli tapetserat med post-it lappar med saker som måste göras.

Fick ställa in den planerade basketmatchen ikväll som hade varit ett skönt break från böckerna. Så nu sitter jag här med min starbuckslatte och peppar inför vad som kan komma att bli en väldigt lång natt och en väldigt tidig morgon. Om jag inte somnar förstås.

Buona notte!

Första provet - check

Hade mitt första prov idag, i italienska. Var väldigt nervös innan men det gick helt klart över förväntan, kändes som det var ganska lätt (eller så hade jag pluggat bra höhö). Det värsta av allt är att pressen aldrig släpper när man läser fyra kurser omlott, hemma kan man liksom släppa skolan för en helg efter en tenta men här bara rullar det på. Nu ska jag dyka in i Advertising-böckerna istället samt hitta ett ämne för mitt nästa tal i Comm-kursen. Jag är trött.

Invigde gymmet idag, 45 minuter på någon trampmaskin senare var jag dyblöt men det kändes skönt! Blir mer peppad när lokalerna är fräscha och det står 90 andra runt en som kämpar på som en själv.
På tal om mat känns det av någon anledning som jag äter nyttigare här än hemma. Har hittills bara tryckt i mig en hamburgare (kvällen jag anlände och det var självklart en In n' Out burger, lika god som ryktet säger) trots att det finns hamburgerhak i varje hörn känner jag mig inte sugen. Kanske blir man lite äcklad av all smält ost på tv eller nåt. Men det går ju att äta gott här, grönsakerna är fräscha, det finns färska bär till yoghurten på morgonen och idag åt jag jordgubbar med mjölk till lunch - smakade nästan som svensk sommar. Sen har dom fattat det här med Bagels här, finns alla möjliga varianter från fullkorn till blåbär, när ska Sverige snappa upp det måntro?

Såna där blommor vi kallar exotiska i Sverige. Och vår livrädda lilla husödla.

Kom idag fram till något väldigt revolutionerande(?). Att man i det här klimatet och den här miljön mår mentalt så mycket bättre än hemma i gråa Sverige. Hade det inte varit för den underbara miljön tror jag också att jag saknat Sverige mer, här tänker man inte så mycket på det. Man njuter mest av att gå på en skola som är som en park (det finns till och med en liten damm där fiskarna simmar och sköldpaddor solar på stenarna runtom!), kunna cykla till skolan i klänning, sola i gräset mellan lektionerna och svettas vid poolen.

Ja, jag har alltid haft en fetisch för blått vatten och pooler. Nu vet ni.

Oj vilket pepp pepp inlägg det blev men jag känner mig ganska nöjd som det är - förutom att skolan tar upp alltför mycket tid och ork, men det är väl därför jag är här. I guess. Imorgon har jag varit här en månad, känns väldigt konstigt vad snabbt det går.

Ciao i miei amici!

Paket

Idag kom ett paket från Sverige till dörren, dock var det ingen överraskning eftersom innehållet var kläder jag glömt hemma och saknade. Blev lite ledsen över att min karl inte ens skrivit en liten lapp en gång och stoppat med.. bara kläder. Buhu, men men karlar i ett nötskal. Hoppas dock på ett lite mer romantiskt paket inom en snar framtid.

Skaffade mig äntligen ett medlemskap i träningsarenan här idag. Helt galet det där, för 17 dollar i månaden har man tillgång till allt från tennisbanor, klättervägg, fullutrustat gym, bowling, Aquaplex som består av tre utepooler, gruppklasser med allt från Yoga till Kickboxning till Salsa, vattengymnastik, med mera med mera- det finns verkligen något för alla och allt ingår. Funderar på en Yogaklass eller "Total Toning" imorn eller så kör jag en halvtimme på en motionscykel, nu ska det bli ordning på mig! Jag känner mig peppad men vi får se hur länge det håller i sig, jag känner mig själv alltför väl men det är väl värt ett försök. Medlemskapet är väldigt high-tech, kod och handavtryck och du är inne haha.

Hade mitt första tal idag, det gick helt okej och imorn har vi prov i italienska men det vet jag inte hur det kommer sluta. Har hittat bästa lunchstället på Campus - för sex dollar får du beställa ihop en sallad med exakt vilka och hur många ingredienser du vill. Inget tjafs om "avokado 10 kronor, tomat 5 kronor" här inte som det är i Sverige. Yumm. Gjorde någon spännande variant idag med bland annat parmesan, jordgubbar och kikärtor. Intressant kombo.

Ciao!


Jelly Bean

Idag fick Jelly Bean-automaten sätta sitt till för att stilla mitt lakritssug, men det gick sådär. Visst, de är goda men lakrits det kan dom inte riktigt här. Oh well, många goda smaker och rolig apparat att ta ur.
390770-149390770-148
Man få vara glad att man inte är en amerikansk tjejs pojkvän nu i Valentine-tider. Varenda morgonshow visar tips på presenter att ge, det har gått diamantreklam efter diamantreklam här i två veckor nu på tv där "gulliga" pojkvänner ger bort örhängen och halsband till sina tjejer som blir överlyckliga och "oooh Zaaaaaack vad du är bra!". Tacka tusan att han hade råd med en diamant annars hade han väl fått sova på soffan. En sån hype runt en dag påhittad av kort-, blom-, och chokladtillverkarna. Tycker ni att det är mycket i Sverige så är det inte ens i närheten så mycket som här, till och med jag blir väldigt cynisk och irriterad. Själva historien kring Valentin himself är inte alls särskilt romantisk om jag inte missminner mig fel. Visa dom du tycker om varje dag istället tycker jag, det betyder bra mycket mer.

Ännu en dag i solen, ännu en dag i böckerna. Men nu blir det Grammy Awards!
Bacio!

Två år

För två år sedan träffade jag en karl på kåren. Det visade sig vara ett bra drag att gå dit den kvällen för nu, två år senare är jag lyckligare än nånsin - två helt underbara och roliga år med den jag tycker om allra mest! Saknar honom något oerhört här på andra sidan Atlanten.
image147
Puss på dig älskling!

Högtryck

Vänner, saknar ni mig inte ens lite eller undrar vart jag tagit vägen? Nähä. Hursom har jag varit utan internet ett par dagar men nu verkar det funka igen. Sen har vädret varit så otroligt fantastiskt så datorn har inte varit högsta prioritet ändå. Senaste tre dagarna har det legat ett högtryck över oss som gett oss klarblå himmel och en dagstemperatur på 25-30 grader. Det är väl vad vi brukar kalla en väldigt bra sommardag i Sverige? Hade vi någon sån dag i somras förresten?

Figuren på bild nummer tre är inte tjejen som skriver bloggen, det är en skugga och benen är abnormt smala. Och långa.

Annars har det inte hänt så mycket. Har två midterms (prov) nästa vecka, i italienska och Princ. of Advertising och så ska jag ha ett litet tal på måndag, så denna helgen är helt dedikerad till böckerna tråkigt nog. Det bästa är ju dock att man kan blanda nytta med nöje här - plugga och smälta i solen/bygga på brännan vid poolen. Mmm. Premiärbadade i jacuzzin idag också, härligt härligt.

Emmi har bokat hotell till oss i L.A. nu med postadress 90210 Beverly Hills - classic! Nära till alla viktiga shoppingstråk (Rodeo Drive, Sunset Boulevard, Melrose Avenue, Robertson Boulevard bla bla), ska bli så kul att åka dit!
Jag har ett saltlakritssug. Och det finns inget att stoppa det med. Saltlakrits existerar inte här. Inte ens på IKEA! Alla som anmäler sig frivilligt ombeds skicka lakrits. Och fil men det kanske blir svårare.

Puss!


Basketpremiär - Go Aztecs!

Jag tror aldrig jag varit på en basketmatch i hela mitt liv, jag är varken särskilt bra på att dunka bollen själv eller förstå mig på reglerna, men when in Rome. USA är ju basketens hemland och när man går på en universitet där skollaget är ganska bra får man väl passa på. Om inte så för själva upplevelsen, och det kan jag garantera att det var. Jag och Anna satt mest och skrattade över hela situationen som var så amerikansk, det var som att befinna sig i en riktig High School-film med cheerleaders, dansare, orkester och hela köret. Det hände någonting i varenda liten time-out, de sköt ut t-shirts med någon slags slangbella, cheerleaders som gjorde volter, utlottningar och så vidare. Det var ganska kul trots allt så det blir kanske fler matcher och nu fattar jag ju lite mer av reglerna med. SDSU Aztecs, vårt lag, vann med 49-38 - yey!
390770-141390770-140
Se så glad och patriotisk jag är i min San Diego State hoodie!

Har lagt upp en fantastisk film på YouTube för er som vill ha stämningen!

Nej, nu blir det poolhäng och italienska plugg. Vet ni förresten hur härligt det är att kunna cykla till skolan halv nio på morgonen i kofta och med solglasögonen på? Jag njuter!

ByeBye!

Ps. Jag lovar att jag varken skulle skicka hotmail eller bötfälla er om ni lämnar en kommentar då och då. Jag blir mest bara glad. Ds.

Bikiniväder

Idag har jag pluggat vid poolen - i bikini. Lämnar er med vetskapen om att det var väldigt härligt.
390770-133390770-134
Det är fettisdag, supertisdag och hemma är det snöblask. Jag gillar varken semlor eller snö och jag får ändå inte rösta. Sjuk, men nöjd.

Bacio!

Update: Vi kom inte in på "Fools Gold", kön var nästan som till Clintoneventet så de måste gett ut typ femtusen biljetter. Synd, men det blev en Starbucks istället och snack om Hawaii. Oh well.

Resesugen

Eftersom jag blivit avrådd, inte bara en gång utan ett flertal, från att åka till Mexico - blond och blåögd är en farlig kombination där tydligen om du vill komma hem helskinnad - får jag tänka om angående Spring Break. Jag är sugen på Hawaii. Kläckte idén till Anna och hon verkade intresserad så vi gick för att kolla flygpriser och de visade sig vara relativt överkomliga! Hoppas alltså på Hawaii - hur coolt vore inte det!?

Det finns så många platser jag vill besöka nu när jag ändå är på den här sidan Atlanten och det känns ju verkligen som man ska ta chansen nu, vem vet när man kommer hit nästa gång? Relativt snart ska jag och Anna försöka ta oss till Grand Canyon som vore väldigt häftigt att se. Tyvärr tar bilvägen ungefär åtta timmar från San Diego så vi får kolla på lite alternativ. Sen är det ju Las Vegas, Los Angeles, San Francisco (roadtrip längs Californiens kust vore ju drömmen), New York.. so many places, so little money kan man väl säga. Los Angeles och New York är ju spikade och de andra platserna får man väl bara hoppas på. Får väl börja leva på nudlar, eller nåt. Men samtidigt är ju samtliga ovanämnda platser jag alltid drömt om att besöka, någon som har en trisslott över att skicka?
image129
Det är verkligen något som spökar i min kropp, känner mig inte alls frisk men det är väl kanske inte så konstigt när det känns som halva skolan går runt med någon slags förkylning och det hostas och fräser överallt. Bara att pallra sig på lektioner ändå, här behöver du läkarintyg för att få giltig frånvaro.
Idag har våran städerska varit här, fantastiskt det där när hela hemmet luktar rent utan att man själv lyft ett finger.

Aloha!

Ps. Missförstå mig inte, San Diego är också som ett paradis på jorden och många skulle väl göra mycket bara för att få komma hit. För mig är det redan en dröm att bara få vara i Californien men man vill ju passa på att vidga sina vyer ytterligare, om inte för att ha något att berätta för sina barnbarn när man blir gammal som man brukar säga. Ds.

Superbowl Sunday

Jag har försökt titta och förstå, alla andra är ju så uppspelta - men jag förmår mig bara inte tycka att det är kul, även om jag kanske måste erkänna att slutet var ganska spännande. De springer några meter i sina tajta trikåer, blir nertacklade, man visar en repris och så blir det reklam. Och att inte förstå ett smack av reglerna gör det ju inte bättre. Så jag har mest haft på spektaklet i bakgrunden medan jag fixat med annat. La mig i sängen för att kolla på halvtidsgrejen som faktiskt brukar vara underhållande, men i år hade de bestämt sig för riktig amerikansk gubbrock á la Tom Petty & The Heartbreakers. Jiihaa. Alicia Keys uppträdde innan matchen och det var ju bättre.

Det är verkligen hysteri kring denna söndag, det är som en helig helgdag. Man kan ungefär jämföra det med finalen i fotbolls-VM för att få lite perspektiv, alla tittar även de som inte ens bryr sig avsevärt. Veckorna innan har matlagningsprogrammen specialprogram om vad man kan laga till matchen, Sears gör reklam för att det nog är bäst att köpa en ny TV lagom till idag, Walmart tipsar om bästa snacksen till matchen och visan fortsätter. På Dagen D handlar allt om vad man ska äta/vad man ska ta för take-out mat. Under matchen kostar 30 sekunders reklamtid 2,7 miljoner dollar(!!!) och många varumärken har till och med specialgjorda reklamer bara för matchen och de har en egen MySpace sida där du kan kolla på dem hur mycket du vill efteråt (reklamen för Diet Pepsi Max där alla somnar var faktiskt både kul och snygg så kolla på den och älsklingen du kan ju kolla på Audi's haha). KFC hade bett spelarna att göra The Chickendance innan, vet inte om det gick igenom. Jag frågar mig om det kan vara värt det men mina roomies påstår att detta är enda gången som folk faktiskt tittar på reklamen och att detta är det event som samlar mest tittare i landet samtidigt (över 100 miljoner bara i USA) så att företagen vinner på det ändå. Oh well, den amerikanska kulturen i ett nötskal.

Vilka som möttes? New York Giants mot New England Patriots (från Boston), Giants vann med 17-14 och matchen spelades på neutral mark i Glendale, Arizona. Så nu vet ni också. San Diego Chargers var visst bara en vinst ifrån Superbowl så det var ju lite synd, eller nåt. Mycket adrenalin och mycket känslor får vi sammanfatta det hela som.
image128
ByeBye!

Baglady

Igår fick Fashion Valley och IKEA ett nytt besök av mig. Dock gick jag runt lite som i en dimma, kände mig inte helt kry men jag var lite uttråkad så det fick gå ändå. Och så hade jag faktiskt ett syfte - min gamla iPod har gått och dött så jag var tvungen att ha en ny. Det blev en iPod Nano i silver. Appleaffären är helt fantastisk, man får gå och klämma och känna på allt så nu är jag ännu mer kär i Mr. iPhone och nya supertunna Macbook Air också.

Eftersom jag använder vita linnen nästan dagligen går det åt några och jag letar alltid efter det perfekta så nu var det Gap's tur att bli utvärderade. På IKEA blev det ett riktigt täcke, lite mer ljus, knäckebröd och billigaste lunchen hittills - två korv med bröd för en dollar. På vägen hem åkte en av påsarna (man blir lätt en baglady när man inte har bil) in i cykelhjulet så jag flög halvt över styret, men jag klarade mig oskadd om än något generad då det måste sett ganska kul ut för utomstående. Dessutom fastnade linnena i hjulet, blev oljiga och sen var de inte så vita längre. Efter tvätten visade det sig att Gap's kvalité nog var den sämsta hittills. Värt.


Hejdå min gamla trotjänare.. och.. Hello my new lover! Mmm lukta hallonsorbet efter duschen!

Det planeras för fullt inför Emmis ankomst till Californien och förhoppningsvis blir det en hel helg i Los Angeles - can't wait!
Idag är vädret skit igen så jag ska försöka bli frisk, kanske kolla på Superbowl (bara för att riktigt insupa den amerikanska "kulturen") och memorera in låttexten jag ska framföra imorgon på COMM-lektionen. Jag är nervös.
Ciao!

Hillary Clinton at SDSU


Kön börjar väl nånstans därborta.. och fortsätter ner där.. och så framåt.. sen var vi alla inne!

11.15 ställde jag mig i kön. 12.05 joinade Anna och hennes kompis Katie. 12.30 började dom släppa in till Cox Arena. 13.00 började en massa lokala politiker prata. Sen blev det tyst i en halvtimme och vid det här laget hade många i publiken, liksom jag, tröttnat lite på att vänta och började kastade runt pappersflygplan i lokalen, göra vågen, skämtade om att hon kanske inte dyker upp trots allt och äta nachotallrikar för att sysselsätta sig. 14.15 dök Hillary upp. 15.15 var hon klar. Det blev en jäkla massa väntande den eftermiddagen.

Det roliga var att det var precis som det ser ut på tv. Allt som går att göra ett event av det gör dom i det här landet, allt för att fånga ett intresse även hos dem som kanske inte är så intresserade av politik. Innan fick man fylla i en blankett "så att dom visste vilka som var där inne" (så nu kommer jag väl bli Clinton-bombarderad i mailen), folk hade skyltar, det såldes pin's, folk skrek och applåderade åt hennes fantastiska förslag. Hon kommer få fullt upp Hillary om hon blir president, mycket lovande hit och dit. Men det hela var en ganska kul upplevelse, en riktigt amerikansk sådan och jag kommer förmodligen aldrig mer få vara med om det.

Det här med sjukförsäkringarna förresten är ju helt bissart i USA. 40 miljoner amerikaner har inte ens någon och tydligen är det så att om du nu har en men drabbas av exempelvis cancer kan försäkringsbolaget efteråt dra sig ur och inte vilja betala ut några pengar. Helt sjukt är vad det är.

Här kan ni titta på min fantastiska video som jag filmade ihop (ha överseende med kvalitén, jag är ganska stolt över att jag ens fick upp den på YouTube haha) jag vill ju att ni också ska fatta stämningen lite!

image119

Hon var ganska kort.. och bar blått.

Adios!

Rockin' Friday evening...


Jag är sjuk. Eller nåt är det som spökar i kroppen. Yr, trött, ont i huvudet och halsen. Var tvungen att cykla till Ralph's för att handla lite vatten, frukt och Aspirin efter Clinton-eventet trots att det enda jag ville var att bara krypa under täcket. Ja, jag lyssnade på Clinton men mer om det imorgon för just nu infinner sig inte orken riktigt, men det var en helt klart intressant (och väldigt amerikansk) upplevelse. Sen beställde jag en (urgod) pizza eftersom jag haft pizzasug i en vecka nu för 8 dollar och för att det är gratis hemkörning till dörren, tog mina tidningar och kröp under täcket till senaste Grey's Anatomy. Nu ska jag krypa tillbaka igen. Jättespännande kväll.

Hejdå.

Ps. En dagens: En kille på skolan frågade ur tomma luften hur jag mådde, vände och sprang tillbaka för att säga till mig att jag var "Very beautiful.. where are you from? You have a boyfriend right?" "I'm from Sweden and yes, I do have a boyfriend." "Oh, I figured. Well, you are very beautiful." Tack, tack och det är ju alltid trevligt med en komplimang men min pojkvän är den bästa. Ds.

Velar

Jag velar idag. Ska jag hänga på och försöka ta mig in för att lyssna till Fru Clinton eller ska jag gå på Lingvistiklektionen som är samtidigt? Egentligen är jag för lite insatt i amerikansk politik (till skillnad från kära Hella haha) för att ens uttala mig men jag vet väl tillräckligt mycket för att säga att jag är mer demokrat än republikan.
För - det här är väl verkligen en berömd "once in a lifetime"-grej?
Emot - det kommer vara så mycket folk att jag inte ens vet om jag kommer att komma in.
För - jag kommer att ha användning av talet/presentationen till ett arbete vi ska lämna in på COMM-kursen senare, så då vore ju den delen fixad.
Emot - jag förlorar närvaro på Lingvistiken.. men alla kan väl vara borta en gång?
Oh well, vi får se hur jag gör. Nu ska jag, min onda hals och 499 andra gå och "clicka" oss fram genom föreläsningen med Master Deiss.

Ses!

Californien kan om Californien vill

image107
Aah. Älsklingen är i Sälen där snön når upp till vägskyltarna. Jag föredrar väder som tillåter glajjer och linne.

Lite lunchkonsert och jag klagar inte på den här pluggplatsen.

Hämtade ut gratisbiljetter till förhandsvisningen av "Fools Gold" på tisdag. Romantiskt komeditjafs med Kate Hudson och Matthew McConaughey som släpps i lagom tid till Alla Hjärtans Dag-dejterna. Life is sweet.
Ciao!

RSS 2.0