Spring break has arrived!


Gårkvällen var väldigt lyckad. Först drack vi några liter margarita och åt mexikanskt till vi sprack på kära "Fred's Mexican Café" i Old Town. Istället för att åka Downtown åkte vi till University Heights och en riktigt schysst bar som heter "Lei Lounge". Skön atmosfär, godaste drinkarna på länge under bar himmel och mycket prat. Det märktes att det ligger en gayklubb bredvid, majoriteten var män som inte verkade särskilt intresserade av oss, haha.

Sov hos Anna (som alltid när vi varit ute typ) och imorse gick vi och åt de godaste pannkakorna nånsin och drack kaffe på ett mysigt litet franskt kafé.
Nu är jag insmord i "Creme de Corps", de fantastiska mysbyxorna har åkt på och jag ska lägga mig i sängen och kolla på "No Country for Old Men". Jag känner mig så himla avslappand just nu. Jag vet inte hur många gånger vi sa det igår men jag säger det igen - Spring Break has arrived och det kunde inte fått en bättre start!

Till veckan byter mor och far San Diegos solsken mot Sälens snö. Om jag är avundsjuk? Näru, jag och snö är inte bästa vänner. Jag trivs bättre hääär.

Puss o Kram!

Mina mysbyxor

390770-353390770-355

Jag har alltid velat ha ett par för korta mysbyxor. Jag vet, det låter ju helt ovettigt men ibland får jag mina idéer som jag inte kan släppa. Inte så korta att de slutar vid knäet, det går ju att hitta lätt, utan de ska se urväxta ut och sluta på ankeln. Abercrombie & Fitch blev ju självklart mitt svar efter ett par års letande efter de perfekta mysbyxorna och de är så mjuka, fina och exakt som jag vill ha. Oftast vågar jag inte gå in på Abercrombie, de har alltid folk som står i ingången och hälsar en välkommen och ibland är denna någon en kille med bar överkropp. Då går jag bara förbi haha.

Ikväll ska det firas att Spring Break börjat med lite middag och margaritas i Old Town och kanske utgång Downtown - vi får se. Mysbyxorna får stanna hemma men imorn åker de kanske på när jag äntligen får ha en (bakis)lördag utan ångest över vad som måste skrivas eller läsas inför måndagen. Vad som händer under Spring Break får vi se, spelar inte så stor roll egentligen - jag är friiii!

Bye bye!

Ps. Konstigaste rubriken - ever? Och exakt hur skadad är man inte egentligen om man blir glad över ett stycke sweatshirttyg? Ds.

Ordinary day

390770-351390770-352

Idag svettades jag på löpbandet mellan vad som såg ut att vara en kenyan från maratonlaget och en stereotypisk O.C.-hemmafru som var uppumpad både här och där och tillpiffad till tänderna. Var ganska svårt att hänga med i kenyanens tempo men jag lyckades springa 3 miles ändå (nästan 5 km), guu va jag är bra. Hemmafrun var mer som underhållning att ha bredvid sig.
Hade ytterligare ett midterm i italienska idag, tror det gick ganska bra. I måndags fick jag tillbaka det ödesdigra kommunikationsprovet och blev glatt överraskad, 41 av 50 och över medel igen. Grattis till mig! Nu är det bara en dag kvar till spring break, f-n va det ska bli skönt att vara ledig.
Jag hatar att man inte kan cykla hem från affären med påsar på styret utan att folk tittar på en som om man vore en idiot. Det är ni som är slöa idioter som måste ta bilen överallt och förpesta miljön.

Nu har jag nog hyllat mig själv till skyarna klart för idag.
Ciao!

Ps. Ska snart skriva om lördagen på Sea World, har inte haft tid riktigt. Har ju en del bilder att gå igenom. Ds.

Breakfast with Tiffany's

390770-349390770-348390770-350
Aaaahhh... iiiihhhh! Graduation gift!! Jag får inte öppna den än,
nu blir glad bara av synen av asken. Men det är mitt, för det har
mitt namn på det. Men det vet jag ju såklart inte än.

Beach 2008

390770-342390770-341
390770-343390770-340

I söndags vinkade jag av föräldrarna som fick återvända till snön och kylan i Sverige. Kontraster, kontraster - själv tog jag handduken och hängde på några roomies till stranden i Pacific Beach. Det var så sjukt varmt i söndags,  men nere vid stranden fläktade det skönt och det var det fler än jag som tyckte - massor med folk. Antar att beach 2008 börjar... nu?

            Some shopping... blev ett par till Converse med men de fick följa med i mor och fars väska. 
                       Hur f-n kan dom ta 599:- i Sverige för ett par skor som här kostar 45 dollar?

Bye bye!



Roadtrip - Orange County och Las Americas

Det har varit lite mycket ett tag men nu är jag tillbaka! Vet inte riktigt var jag ska börja men det har varit några härliga dagar med mina föräldrar, får nog dela upp det hela. Det har varit roadtrip uppför kusten, besök på Sea World, goda middagar, beachen, outlet-shopping, hotellsömn... men vi börjar med roadtrippen!

I torsdags hyrde då mina föräldrar en bil för att lättare kunna transportera sig runt här i stan och vi gav oss ut för en roadtrip uppför Kaliforniens kustremsa längs med "the historic 101". Strandort efter strandort dyker upp och vi stannade till i Oceanside som ligger så långt norrut du kan komma i San Diego county ungefär. Sedan styrde vi kosan mot Laguna Beach för lite hamburgare på en äkta diner och sedan fortsatte vi in i Orange County till Newport Beach (och ja, det ser helt sjukt nog ut precis som det gör i O.C. för er som undrar). Jag tror bilderna får tala för sig själva, det är så himla vackert precis överallt. Laguna och Newport är så picture-perfect det kan bli, inte en trädkvist som sitter fel typ. Varför skulle man inte vilja bo där?




Stannade till i Laguna Beach (också känt från tv) för lite burger och strandspan.

När jag kom hem hade jag lite "Newport Harbor"-maraton för att återigen känna känslan av de fantastiska platserna jag får besöka. Lucky me.

På fredagen åkte vi istället söderut mot Mexikanska gränsen för ett besök på outleten "Las Americas". Gigantiskt shoppingområde med massor av butiker och en del saker till riktigt bra priser, åkte självklart inte därifrån tomhänt. På vägen hem åkte vi ut till Coronado men missade tyvärr precis solnegången. På kvällen blev det lite mexikansk middag i Old Town igen och sedan checkade jag in på mammas och pappas hotellrum.

                         Kan vara så att jag befinner mig i världens finaste och bästa storstad.
Ciao!

Self defense

Blev lite Fashion Valley idag med tillsammans med mor och far mellan lektionerna och ikväll har jag och Katie varit på en självförsvarskurs så nu har man väl lite bättre koll på vad man ska göra (och inte göra) om en ful gubbe skulle hoppa fram från en buske. Mycket bra men samtidigt lite läskigt när man tänker på vad som kan hända. Man kan gå in på en sida här som visar var alla som är dömda för något sexuellt ofredande bor, man kan alltså se vilka som bor i närheten av dig. Jag vet inte om jag skulle vilja veta, då skulle man väl bli helt vettskrämd.

Imorgon ska jag följa med mamma och pappa på en liten roadtrip uppför kusten, ska alltså äntligen få se the real OC. Yey. Tycker ju jag låter bra mycket trevligare än en italienskalektion som ändå bara gör mig irriterad. Sen är jag förkyld med så jag förtjänar faktiskt a day off.

Ciao!

Mexican dinner

390770-310

Mor och fars hotell där till vänster är väldigt trevligt och den där margaritan väldigt god.

Idag har jag sovit vid poolen typ hela dagen medan mor och far varit ute på lite sightseeing. Jag har fått någon konstig liten snuva och känner mig inte helt hundra så jag sov rätt skönt. Efter italienskan tog jag dock trolleyn för att möta upp föräldrarna för lite mexican din-din och margaritas på en av de otaliga Mexikanska restaurangerna i Old Town, jäkligt gott var det. När jag kom hem hade Katie och hennes kompis bakat brownies. Jag är fortfarande mätt.

Ciao!

Grön och glad dag

390770-304
Efter mitt prov (ingen aning hur det gick men fick 47 av 50 på mitt förra tal, 39 var medel så jag har väl gått och blivit smartare än nånsin härborta) begav vi oss till mor och fars hotell som ligger i Old Town för att lämna av väskorna och fortsätta ner mot Downtown. Strosade längs med hamnen och åt lunch på en trevlig fiskrestaurang med utsikt åt kanalen och promenerade sedan vidare mot Seaport Village och Downtown. Sen var jag tvungen att ta trolleyn tillbaka till italienskan men det var en skön dag, så trevligt att få visa upp San Diego för mina föräldrar.

Har ju varit St. Patricks Day idag och då ska man tydligen vara så grön som möjligt. Annars har jag hört att dagen för de flesta mest är en ursäkt för att bli full, ungefär som Valborg och Lucia hemma alltså. Orka (pubertalt ord, förlåt) fira nåt när man inte ens vet vad det är som firas. Så gammal, grå och tråkig har jag gått och blivit. Ska skriva upp "get-a-life" på min att-göra-lista nu. Jag längtar efter springbreak som är om två veckor. Har inga fasta planer än men jag vet bara att jag längtar efter att få vara ledig.

Inser att jag låter lite bitter, ber om ursäkt för det. Det har varit en väldigt fin dag med mina föräldrar och solen skiner.
Happy days!


Le weekend

Lördagen inleddes med ett yogapass och lite konditionsträning, mycket skön start, blir helt avslappnad i kroppen av att bara få ta några djupa andetag där på yogamattan. Sen gjorde jag precis som hälften av den svenska befolkningen och kollade på Melodifestivalen - dagens teknik är ju fööör fantastisk. Skruvade mest på mig under Christer Sjögren och Nordman men annars var det väl en del som var helt okej. Årets scen var ju annars väldigt ful men den där Björn har man ju varit kär i ungefär sen det här. Typ top notch. Sen tog jag mina böcker och begav mig till Starbucks för att plugga kommunikation och hinka kaffe, fick ingen ro i kroppen för att sitta hemma. När jag kom hem skrek Siham i telefonen åt sin pojkvän så hela huset hörde och runt tolv dök föräldrarna äntligen upp - utan bagage. Fick improvisera lite första natten, det hade inte hunnit med Chicagoflighten.

På söndagen blev det lite sightseeing runt skolan och shopping i Fashion Valley. Jag fick världens finaste sak som ska bli min examenspresent, det ska bara få en liten personlig touch i New York först och sen kan jag hämta ut det (egentligen vet jag ju inte om den än men jag kan ju avslöja att den kommer levereras i en ask i finaste gröna färgen). När vi kom hem hade väskorna dykt upp och jag satte mig för att plugga lite mer inför dagens (måndagens) midterm i kommunikation. Plugga på helgen - prova aldrig det, det är skit.

Ciao!

Fredagen den 14 mars

Nu har jag tryckt i mig en hel påse popcorn, druckit en flaska Perrier och kollat på "Rendition". Meryl Streep spelade så iskallt att jag blev riktigt irriterad på henne.
Hälsade på IKEA idag igen för att fylla på knäckebröd (och knäckis) förrådet, självklart blev det ju lite hot dog med. Avloppet i köket är fortfarande inte fixat och jag blir faktiskt förbannad. Bobby har tydligen stuckit igen och eftersom han ändå är husvärd tycker jag ansvaret ligger på honom att fixa till det, eller ja fixa hit en plumber, men nej han sticker istället. Tönt. Mina roomies blev väldigt förvånade när jag blev arg, de trodde inte jag kunde bli det tydligen. "Oh no, now that Frida's mad it's bad!!" Jorå jag kan allt.
Katies pojkvän är här och hälsar på i helgen. Kan dom sluta pussa på varandra nån gång.. jag vill också. Men som tur är landar ju mina älskade föräldrar om exakt 24 timmar så jag åtminstonde får kramas lite!

Drar in en vinterstorm här i helgen, får se hur allvarligt det blir. Imorn får det gärna regna, ska sitta med kommunikationsboken hela dagen ändå inför måndagmorgonens midterm. Skolan tar död på mig, varenda kväll sitter jag med läxor fram till läggdags. Igår hann jag förvånansvärt nog titta på tv i en timma.

Puss!


Ni förstår, jag har en vän

390770-297390770-301390770-303390770-299390770-302390770-300
Hennes skånska skratt fyller mitt hjärta med värme. För mig betyder hon världen. ♥

Having a blast!

        390770-295  390770-296
Trots flera timmars plugg och sammanlagt 18 sidor med handskrivna anteckningar känns det fortfarande som jag inte kan ett skit inför morgondagens (torsdag) midterm i reklam klockan 08.00. Helt färdig.

Vi har stopp i avloppet i köket. Jag diskar i badrummet - kul. Jag och Katie försökte leka rörmokare igår med mindre lyckat resultat, förhoppningsvis dyker det upp en riktig en imorgon och fixar till det.
Bobby (Mr. Landlord) kom tillbaka idag efter att ha varit borta i två veckor. Han försvinner ibland och vi får mest gissa vart han kan vara, den här gången hade han gjort prover för att bli brandman i San Fransisco och haft semester i Dominikanska Republiken. Där ser man. Han kallade till husmöte eftersom elräkningen var den högsta på sex år förra månaden samt att vissa i hushållet inte riktigt sköter sig/plockar undan efter sig (den som sköter sig minst flyttar dock ut den första maj).

Dagens uppdatering. Väldigt rolig.
Ciao!

Tjat och tjöt

         390770-292       390770-293
Se vilket fantastiskt kort jag och självutlösaren lyckades få till. Får jobba lite på det samarbetet. Men ni har nog fattat vinken, jag har klänning och det är jäkligt fiiint och skönt.

Börjar ju bli lite tjatigt/tjötigt (beroende på var man bor) med det här med vädret, men man är ju en svennebanan in i märgen och vi är ju lite nördiga när det kommer till väder och då speciellt fint väder. Kan ju bero på att vi upplever det ungefär lika ofta som Påven svär. Det är i alla fall sommar här. Över tjugo grader, sol och klarblå himmel. Enough.
Dessutom blev det sommartid i söndags så nu ligger jag bara åtta timmar efter er för ett tag framöver tills ni byter också. Upptäckte det först på söndagskvällen när elvanyheterna visades klockan tio enligt mina klockor, något som inte riktigt stämde.

Som ni ser på bilden har ju självlart vår skola eget vatten. Jag är immun, inget kan vara för mycket längre. Jag skulle förmodligen bli mer förvånad om vi inte hade vårt eget buteljerade vatten.
Hade skönaste italienskalektionen idag, kollade på en italiensk film. Har Pina gått och blivit snäll måntro? Gick förresten bra på senaste italienskaprovet med, 84 av 100. Grattis till mig!
Idag kom jag igång med träningen igen efter en kortare paus, skönt. Fast jag och Emmi fick oss nog ganska mycket motion ändå med tanke på hur många mil vi gick längs L.A's och San Diegos gator förra veckan.
Ikväll blir det reklamplugg och en snabbis på älskade Target med Katie, måste ju spana in om Jovovich-Hawk kollektionen är något att ha.

Ciao!

Ps. Kul att mina nya läsare avslöjar sig då och då. Ni ska veta att ni alla är lika hjärligt välkomna att ta del av det liv jag lever här och det är så kul att ni läser! Ds.


Lika lovely söndag

390770-286
Minst lika underbar dag idag, älskar helgen! Pluggade och solade ute vid poolen, perfekt temperatur på runt 25 grader och strålande sol. Mot kvällen cyklade jag till affären för att handla upp mig lite för veckan och kom på mig själv med att bara le där på cykeln. För redan nu i mars får jag njuta av alla de saker jag tycker om allra mest med den svenska sommaren - solen och värmen, cykla i klänning och sandaler med bara varma vindar i håret, somna i solstolen, ljudet av gräsklippare och doften av nyklippt gräs, den där känslan som gör att man känner sig extra fri, jorgubbar med mjölk...

Fick äntligen tummen ur och såg "Juno" i veckan och det var tusan den bästa filmen jag sett på evigheter. Blev helt varm inombords. Så enkel, så fantastisk - ni måste se den!

Har ju inte visat upp senaste shoppingen, bland annat från L.A. Även om jag inte handlade lika mycket som min fellow companion så har det blivit lite smått och gott den här veckan.

Skönaste basplaggen från American Apparel (märket är ju t.o.m. från L.A - aha aha hometurf), sötaste cupcake-recept-kortleken från Kitson (nu min Cela kan jag bjuda på nya fantastiska saker), grön kofta från *trumvirvel* H&M, coolaste sandalerna från Urban Outfitters, Converse till ett rejält fyndpris på 20 dollar och den där oranga t-shirten kostade hela 5 dollar.

Ciao!

Lovely lördag

390770-284390770-285

Vilken underbar lördag! Började dagen med ett yogapass och lite träning med Katie. Sen låg jag i solen precis hela dagen och bara njöt av det fantastiska vädret. Mot kvällen mötte jag upp Anna för lite bio i Mission Valley, vi såg "The Other Boleyn Girl". Bra och välgjord men ganska hemsk historia med Scarlett Johanson och Natalie Portman. Efter bion gick vi och åt lite på "Ruby's", en riktigt amerikansk diner, en rolig upplevelse bara det ska ni veta.
Tänk om alla dagar kunde vara så bra. Imorn blir det solning vid poolen igen men med boken framför näsan, stort midterm i reklam nästa vecka och massor att läsa inför det. Men jag mår så bra så jag ska inte klaga!


Puss!


Veckan som varit

Den här veckan har varit fullspäckad och har bara flugit förbi. Jag har försökt visa Emmi så många godbitar av San Diego som möjligt och dessutom har vi haft vädret med oss. På måndagen hade jag ju ett tal (som gick okej, trots att jag var såå trött efter helgen) och var tvungen att hålla till i skolan hela dagen men Emmi hängde här hemma vid poolen och följde med till skolan sen så jag kunde ge en liten personligt guidad tur runt Campus. På tisdagen blev det shopping för fulla muggar i Fashion och Mission Valley, dessutom hade jag ett italienska midterm. På onsdagen åkte vi ut till härliga Pacific Beach, ett vackert och avslappnat strandområde där vi la oss i solen med en latte och bara njöt av solen och av att höra havet i bakgrunden.


Underbara Pacific Beach!

Sen tog vi oss vidare ner till Downtown för att gå längs 5th avenue/Gaslamp Quarters och shoppingområdet Horton Plaza. Hann även med en snabbtur i Old Town innan vi tog trolleyn hem efter en lång dag. På kvällen tog vi ett skönt dopp ute i jacuzzin och Emmi konstaterade att hon inte ville åka hem (och det vill inte jag heller).

Downtown - Gaslamp Quarters & 5th avenue

Old Town State Historic Parc

Har varit jättekul med lite besök och få visa Emmi hur jag har det här i Kalifornien! Om en vecka dyker mina kära föräldrar upp, ska bli såå roligt att träffa dom och visa mitt liv här!
Puss!

Ps. Nu ska det gå att titta på filmerna i förra inlägget från L.A. YouTube ville inte riktigt samarbeta först så nu får ni se till att titta på dem! Ds.

Hollywood land - del II

På söndag var det upp i ottan igen och frukost ute vid poolen. Sedan tog vi våra ben för att bege oss till Hollywood Boulevard. Receptionisten med hakan påstod att det inte gick att gå dit (kanske inte för henne nej, men för oss gick det - slöa amerikaner). Även om det tog några timmar var det värt det, vi gick genom Beverly Hills villaområden, längs med Sunset Strip, förbi ökända Chateau Marmont, House of Blues och The Viper Room och sedan längs hela Hollywood Boulevard som avslutas med Walk of Fame.

Frukost, Sunset Strip, Viper Room och Chateau Marmont.

Tog lite kort utanför Oscar-hemmet Kodak Theater och Chinese Theater, där kändisar lämnat fot- och handavtryck och florerade med fejkade Marilyn Monroe, Batman, Hulken och Elvis. Elvis försökte pussa mig - euh.

Walk of Fame, Hollywood Boulevard, Me and Marilyn och Emmi and Elvis (is alive?).

Travoltas stjärna, Kodak Theater, George Clooneys avtryck och superhjältar.

Vi bestämde oss för att ta en liten sightseeingtur, allt för att få se så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt. Åkte upp i bergen och fick äntligen se Hollywoodskylten och utsikten över hela staden (som är så gigantisk att det inte går att förklara), sedan in i Beverly Hills och förbi några kändishus och rosa Beverly Hills hotel. Vi bestämde oss sedan för att hoppa av bussen vid Rodeo Drive för att vandra längs med lyxgatan och gå förbi Regent Beverly Wilshire.

1)Miss Christina Aguileras (f.d. Osbournes-huset), 2) Tom Cruise och Katie Holmes staket och tvärs över gatan ligger 3) familjen Beckhams lilla villa och 4) Guess-grundaren Mr. Marciano gillar Ferraribilar

1) Playboy-mansion grinden, 2) dyraste huset i Beverly Hills som tillhörde Aaron Spelling, 3) Britney Spears (psyk)boende som numera är till försäljning, 4) och Bel Air grindarna

Chinese Theater, Hollywood-skylten, utsikt över L.A. och Rodeo Drive.

Sedan tog vi bussen ut till Santa Monica för att känna på sanden och gå längs med den värlsberömda Santa Monica-piren.

Santa Monica!

På kvällen tog vi tåget tillbaka mot San Diego, Emmi snusade gott och jag hade datorn i knäet och tränade tal inför kommande morgon - tillbaka till verkligheten igen! Eller ja, nästan, San Diego är rätt fantastiskt det med.
Det var två intensiva men oförglömliga och roliga dagar i Los Angeles. Jag skulle väl kanske inte påstå att det är den finaste staden jag besökt men det är ändå något speciellt med den eftersom du kan få allt från strand till shopping i en och samma stad - så nyckfull, ökänd och världsberömd.

Självklart filmades det lite i filmens stad - here ya go:
Los Angeles skyline
Ett typiskt Beverly Hills villaområde med villor av den större storleken.
Rodeo Drive och Regent Beverly Wilshire (ber om ursäkt för lite fel kameravinkel)
Santa Monica

Baci!


LA LA land - del I

Då var vi hemkomna från en omtumlande, spännande och fullspäckad weekend i Los Angeles! Får nog dela upp den här trippen på två inlägg, det var mycket som hanns med på 48 timmar. Allt började ju bra med att tåget från San Diego var inställt så vi hade gått upp klockan fem i onödan för tåget som skulle gått klockan sju. Istället fick vi vandra runt i ett morgontomt San Diego Downtown i några timmar, väntades på nästa tåg.

Framme på Los Angeles Union Station tog vi en taxi till hotellet, och blev rättade att hotellet minsann låg på DoHenii inte Doheny (sorry..). Hotellet var mysigt med rummet in mot innergården med pool och det låg väldigt bra, precis mellan Hollywood och Beverly Hills.

Union Station, hotellet och en classic Beverly Hills skylt.

Vi lämnade våra väskor och knatade ner mot Robertson Boulevard för lite shopping. Besökte bla Kitson, Intermix och Lisa Kline - små boutiquer med utvalda och roliga plagg, accessoarer och smycken. Här skulle man kunna göra av med multum av dollares - om man nu hade några sådana att spendera. Gick förbi "The Ivy" - kändistätt café med paparazzis som står stationerade där hela dagarna, vi såg två horder men tyvärr inte vilka kändisarna var. Sedan vidare till Beverly Center, megastort köpcentrum med allt du kan önska. Efter att ha strosat runt i affärer hela dagen knatade vi hemåt, jag plockade med mig lite sushi och sen somnade vi ganska skönt.

Robertson Boulevard och utanför "The Ivy".

Det kändes väldigt konstigt att vara i L.A, surrealistiskt och som om man inte riktigt var där. Svårt att förklara men jag antar att det blir så när man besöker platser man alltid drömt om att besöka. Staden är så otroligt stor, man kan nästan inte förstå vilka avstånd det är, bara mellan Downtown och vårt hotell tog det en halvtimma med taxi.

Bye for now!


RSS 2.0